Септември
12
2013

Какво представлява интериорния дизайн

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Pin It

Създаване на интериорен дизайн

Интериорен дизайн е много повече от красиви снимки !

Интериорния дизайн по много директен начин засяга живота на всички нас .

Всички ние живеем в интериора, усещаме неговото въздействие да превръща средата комфортна или дискомфорта уютна и хармонична или не. Ние работим, учим , пазарим и пътуваме в различни, сгради, превозни средства, и други, които притежават своя интериорен дизайн. В един или друг момент, всеки от нас е интериорен дизайнер в ограничен мащаб, при избора на цвят, когато купуваме мебели, или когато аранжираме жилището си. Поради тези причини , интериорният дизайн интересува по един или друг начин всички нас.

 

Какво всъщност представлява проектирането на интериорен дизайн?

Създаване на дизайн на вътрешна среда на едно помещение с оглед на концепцията му.Интериора представлява вътрешната архитектура на сградата.

Проектирането на интериорен дизайн включва проект функционално разпределение на помещението с цел подготвяне на правилна експлоатация и създаване на нормална жизнена среда. Определяне на ергономичността в интериорния дизайн. Определяне на ергономичността на отделните зони, както и на мебелите, които ще си взаймодействат в изграждането на цялостната концепция на обзавеждането. Проект цветово решени , дизайн на мебели, видове материали , осветление, Ел. и Вик. Проектите се изграждат с помощта на специализирани софтуери. Един интериорен проект не може да бъде изграден правилно, без използването на триизмерни фотореалистични визуализации, които показват реално резултата от взаимодействието на избраните мебели, концепцията, цветовите съчетания,още преди да сте започнали ремонта и обзавеждането.Визуализирането помага за отстраняване на грешките , избора на правилните цветове и дизайн на мебелите в интериора.Помага както в правилния избор на размери, стилове в дизайна, цветове, така и за спестяване на излишни разходи, като промени във вече монтирани неща връщане на мебели, материали, неправилно бюджетиране. Интериорния проект изграден с помощта на визуализации позволява да видим разликите в представите си реалния резултат без дори да сме започнали ремонта. Изпробването на различни комбинации от цветове, дизайн, разпределение са единствения вариант за постигане на най-доброто решение ,а това би било не постижимо без реално визуализиране.

Трите основни направление на един интериорен проект са:

ергономичност в интериорния дизайн;

съизмеримост в интериорния дизайн;

създаване на атмосфера в интериорния дизайн отговаряща на изискванията на поръчителите;

 

1.Aхитектурно заснемане

Архитектурно заснемане на обекта основата върху, която започва всичко-представлява взимането на точни размери на площта, вертикали и хоризонтали, височини и отстояния други архитектурни и конструктивни особености. Това е основата без която не може да се изгради о функционалното разпределение на бъдещия интериорен дизайн. Прецизното заснемане спестява бъдещи грешки както в проектирането, така и в реализацията.

След като размерите са взети, следва събеседване с бъдещите обитатели, за да се разберат техните навици, нужди и желания за експлоатация на обекта, те ще са опорните точки при изграждане на функционалното разпределение на бъдещия интериорен дизайн.

 

2.Функционалното разпределение оформя концепциятa на всеки интериор.

Определят се основните функционални зони-част ден/кухня, трапезария, дневна, кабинет/, част нощ /стаи за отдих-спални помещения/ част санитарни /гардеробни, wc, баня, спа/, определя се функционалното разпределение на всяка една част, схематично се нанасят отделните групи мебели. Тук се определя ергономичността на мебелите подходящи за отделните зони. Този проект дава ясен отговор относно представата ви за някои мебели и тяхното взаимодействие в пространството. Идеята на този етап е да се постигне оптималност във функционалността, практичността и комфорта. Проекта функционално разпределение дава отговор на клиента, какви са възможностите на помещението , какви са насоките за бъдещия интериор. На този етап се правят и геометрични промени на помещението , ако това е необходимо. Някои помещения позволяват повече варианти на функционално разпределение. Клиентът избира варианта ,по който ще продължи да се работи,с помощта на консултациите на своя дизайнер.

3.Краен резултат

След като се изготви функционалното разпределение за бъдещия интериор се започва работа с цветовия проект,с проекта за материалите ,дизайна и формата на мебелите, цялостен цветови проек, цялостния стилов проект,избор на подови настилки, изготвят се фотореалистични визуализации.

Ето и резултата от това функционално разпределение след изработка на останалите проекто-части.

Pin It